top of page
Sök
  • Skribentens bildSofie, Bergensjös MCO

En baksida av en uppfödning.

Uppdaterat: 31 jan.

Det blev en tuff start detta året och jag vet inte riktigt vad jag känner mer än tomhet. Det blev verkligen många steg bak igen av det man försöker och bygga upp med sin uppfödning.

Vår fina Vilda blev dräktig med Goliat. Vilda blev beräknad i mitten av januari, vi var ganska säkra på att där skulle vara 2-3 stycken kattungar man där blev en hona. Denna hona vid namn Lilla My blev en mirakelunge. Vi hade hoppats kunna spara något från denna kullen. Ica hade dejt med Goliat och det visade sig att hon tillslut blev dräktig. Efter fullgången tid så föder hon två dödfödda kattungar. Putsar av de lite sen hoppar hon ur bolådan igen och lägger sig i soffan som inget hade hänt. Något galet har det varit då hon är den mest fantastiska kattmamma man kan tänka sig. Efter en mindre lite fertilitetskontroll och tips så insåg vi att det nog inte kommer att bli fler kattungar efter Goliat, det fick bli Lilla My efter Vilda och vi har beslutat oss för att inte avla vidare på Goliats linjer och han är kastrerad.


Sen var det dags för Loka, Coral och Raven att göra sina hälsokontroller. Vi utför både höftledsröntgen och hjärtscanning på våra avelskatter. Fina hjärtan på alla tre men desto värre höfter på Raven så pass dåliga att hon inter ska vara i avel och därför kastreras.


Bergensjö's Nayeli Ayita Yoni har också blivit kastrerad då hon har fått dubbelsidig entropion. Vår älskade Leah! två rundor till Örebro så blev hon äntligen dräktig med White Wolf, en kombination som vi såg så mycket fram emot.

Idag den 28/3 så blev det ett kejsarsnitt för Leah det visar sig att kattungarna har samma defekt som hennes tidigare kull, de saknar en urinväg/könsöppning. Så Leah har nu blivit kastrerad. Där var sju kattungar alla förutom en fick avlivas och vi har nu en liten hona kvar hos oss som vi hoppas vill stanna med oss. <3


På tre månader så har vi tappat fyra väldigt fina katter i vår avel. Vi har inte haft möjlighet eller vågat att spara på dessa linjer heller. Det är otroligt tråkigt en väldig tuff uppförsbacke när det inte går som man tänker sig.


Vi försöker blicka framåt, Jill är snart beräknad. Vi har planer på Loka, Coral och Ica. Vilda kommer också att få en dejt under våren.


Kram på er <3---------------

Uppfödare av rasen Maine coon, kattungarna är stambokförda i Sverak med stamtavla.

Vi finns i Skåne, Ängelholm.

Kattungarna växer upp med oss i familjen och kommer från hälsotestade föräldrar.

875 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page