top of page

OM OSS

Bergensjö´s uppfödning är beläget i Tåstarp utanför Ängelholm, Skåne.  Katterna har fri tillgång i hela huset och är ute om dagarna i en rastgård. De ligger gärna i centrum när ljudnivå och aktivitet från barn är på topp. Nyfikna, pratglada, sällskapliga och alltid ett trevligt bemötande med ett "brrrp" när man kommer hem.

Kort om mig själv, Sofie heter jag och är 33 år. Jag är gift med Mathias, tillsammans har vi två söner. Jag jobbade tidigare på en liten djurklinik som djurvårdare på utökad nivå, även jobbat som butiksbiträde i en djuraffär och har eget företag inom fotografering med fokus på djuren. Just nu är det studier som står framför mig på lite obestämd tid. Jag har även många goda, nära och betydelsefulla samarbete med uppfödare. Jag finns även som stöd för ett par fodervärdar då jag anser att det är viktigt att skapa goda relationer tillsammans. Mitt intresse för djur har alltid varit stort och just att jag har fastnat så för rasen Maine Coon är deras fantastiska sätt att ta en plats i familjen. Med deras unika personlighet, lugn, harmoni och temperament så är det en ras som anpassar sig till just dig.

Tanken och ideén med min uppfödning började 2010 när jag hade mina två första Maine cooner. Jag insåg väldigt snabbt att där är mycket att lära och planerna lades på is, för att lära känna rasen samt skaffa mig kunskap. 2017 köpte jag min första egna tilltänkta avelshane och det är även då jag fick stamnamnet för min uppfödning. Under tiden har jag fått bli berikad av kunskap, erfarenhet av både bra och dåliga saker. Med en hel del kurser via PawPeds, Sydkattens samt Sverak utbildningar känner jag mig redo och förväntansfull inför vår första kull 2019. 

Stamnamnet är egentligen inte mer avancerat än mitt efternamn Bergensjö. Jag älskar mitt efternamn och med glädje har jag gärna det i stamtavlan. Om man sen delar upp efternamnet Berg, En, Sjö så är det en fantastisk kombination av vacker natur. En natur som vad vi förknippar Maine Coonen med, lodjuret gärna lever i. Stamnamnet har fått mycket betydelse för mig. Jag är även väldigt noga med att använda rätt katter i avel. Även om en katt skulle gå igenom felfritt på sina hälsotester så är den mentala biten lika viktig. Vi vill ha sociala, nyfikna katter och som gärna är med familjen. 
 

Maine coon, mainecoon maine coons uppfödare kattuppfödare katteri cattery katt kattungar sverak sydkatten stamtavla kittens katter kattungeuppfödning kattuppfödning skåne raskatt stockholm sverige ängelholm göteborg cat gentle giant sweden swedish mco main coon avel utställning avelskatter avelskatt 

Uppfödare mainecoon
bottom of page