top of page
Sök
  • Skribentens bildSofie, Bergensjös MCO

Babyboom och Paus!

Uppdaterat: 31 jan.


Våra planer för vår och sommar blommade alla samtidigt. Med en väldigt tuff start på året så fick vi planera om, kastrera Leah och pausa Ica.

Jill fick sina småttingar för 11 veckor sedan, snart packar de sina väskor och flyttar hemifrån. En väldigt fin kull som har haft en väldigt fin utveckling mot slutet, en fantastisk silverkull! Loka dejtade Musslan Anders och fick fyra helt underbara små nallebjörnar. Där var dock en av hanarna som inte alls ville gå upp i vikt och stod helt stilla i 3-4 dagar på sin första levnadsvecka. Oron kröp sakta på men hoppet fanns ju där givetvis då hans livsgnista va så hög och han slogs mot sina syskon för att få diplats. Det blev veterinär besök och lite stödjande behandling sattes in ett par dagar och där vände det för honom. Är så glad för det och idag är han med oss dock ligger han efter i sin tillväxt i jämförelse med sina syskon. Vi är helt säkra på att det kommer ta sig han är en fighter! Loka hade en perfekt förlossning, helt utan komplikationer och är en galet duktig mamma till sina små. Jag är väldigt imponerad av henne och blir en stolt matteslav till henne. Kullen blir i temat NHL lag, två honor och två hanar. Vilda, dejtade Luddtassens White Wolf. Jag är så otroligt glad att vi fick låna honom igen. Vilda fick en kattunge förra året och med hennes täta löp och en hane som väntade så beslutade vi oss för att låta henne dejta White Wolf. Vilda hade en väldigt bra förlossning hon med och skötte det så galant. Väldigt trött i slutet vilket är fullt förståeligt när man blir mamma till sju små underbara småttingar. Vilda sköter det galant. Tyvärr uppstår en livmoderinflammation för Vilda ett par dagar senare. Hon är just nu under behandling så vi hoppas att det går vägen. Annars får vi ta ett nytt beslut och låta henne kastreras. Vi håller tummarna att det går vägen.

Kullen blir i temat Oväder som härjat i världen, 2 honor och fem hanar. Coral, dejtade Luddtassens Your so Gay, Lillebror.

Fina Coral fick inte alls den förlossningen vi tänkte. Hon kämpade länge och tillslut så kunde vi skymta en fosterblåsa efter drygt en timmes krystande. Det var redan då på gränsen för mig att fatta ett beslut om att eventuellt kontakta veterinär. Förlossningen gick långsamt framåt och när det gått ca 1,5 timme så upptäcktes endast en tass och tyvärr en svanstipp. Det gick inte att få tag på andra tassen och då förstod jag att detta inte skulle gå. Jag kontakta min veterinär klockan 1,30 på natten, han kom direkt till kliniken. Klockan 2.20 så plockades första lilla krabaten ut i följt av fyra till. Tyvärr va det en som inte va i liv, mest troligt han som fastnat på vägen ut.

En efter en chippade efter luft och strax efter så gnyr de ikapp med varandra. vi har fyra små bebisar med oss och Coral vaknar upp lite senare och lägger sig till rätta, tvättar av dem och landar i sin nya roll som mamma.

Kullen blir i temat prins och prinsessor ur disney. Tre honor och en hane.


Vilda och Coral har bott med varandra under en längre tid och trivs väldigt bra i sällskap med varandra. De är hos min helt underbara fodervärd Wenche. Coral och Vilda ligger i vars en bolåda och i samma rum. De pussar och tvättar varandras bebisar sen hoppar de in i sin egna bolåda igen. Ingen av töserna accepterar en stängd dörr och att se de ihop är fina ögonblick.


Wenche med sin underbara familj visar så mycket kärlek till dessa katter. Jag är så tacksam, glad, och lycklig för att det är just ni till dessa tjejer. Vilda har blivit bonus för familjen och det blev en bonus att hon fick stanna en kull till då vi såg till Vildas bästa. Coral har ni på foder för att sen kunna ta över henne till er uppfödning och er start för er resa. Något jag är helt säker på är att, jag aldrig kommer släppa taget om er. Ni står i startgroparna och börjar snart er egna resa och jag kommer alltid finnas för er så som ni finns för mig i detta just nu. Vi har beslutat oss för att pausa nu med våra planer för att landa i de kullar vi har. Vi har inte haft några tidigare i år men nu kom det tre nästan samtidigt. Det är mycket jobb och framförallt vill vi lära känna de små, följa deras utveckling och fundera på hur vi vill styra vårt katteri vidare i våra avelsplaner.


Vi har även i stort sett alla katter som ska hälsotestas, vissa med HD röntgen och alla för HCM scanning och det blir antagligen i September.


Nu tar jag lite sommarlov med skrivandet.

Så får jag göra en recap i slutet av sommaren!

Önskar er en underbar sommar, njut. Har ett tidigare inlägg om värme och katter, läs gärna det.


kram från oss <3


---------------

Uppfödare av rasen Maine coon, kattungarna är stambokförda i Sverak med stamtavla.

Vi finns i Skåne, Ängelholm.

Kattungarna växer upp med oss i familjen och kommer från hälsotestade föräldrar.


269 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page