top of page
Sök
  • Skribentens bildSofie, Bergensjös MCO

Ahri och Inez, Welcome back <3

Uppdaterat: 31 jan.

Två tjejer flyttar hem!

Nu va det ett tag sedan igen man checkade in här. Denna sida är ganska skön att ha när man vill ventilera mycket eller uppdatera lite om de tider som varit. Den är även bra för mig att kunna dela med mig av egen erfarenhet kring uppfödningen och vår resa. Alltså detta är ingen sida för utbildning eller på något sätt peka finger på vad som är rätt eller fel. Detta är en blogg som delar MINA tankar och ingen som behöver rätta sig i ledet. Det jag upplever är blandade kommentarer men mest positivt där några inlägg faktiskt varit till god hjälp för andra. Idag vill jag berätta min faktiska lycka av att fått hem två helt underbara tjejer. Det är inte vilka som helst utan de båda har en väldig speciell historia bakom sig. De har båda de linjer jag startade med från första början. De har också väldigt fina kvaliteter och väldigt fint temperament.


Vi åkte iväg på semester i början av mars, strax innan så blir jag kontaktad av tjejernas ägare och familjeförhållandena hade blivit ändrade. All eloge till att hon faktiskt gjort vad hon kunnat för att skapa det bästa för dem men gränsen blev nådd och jag fick möjlighet att hjälpa till. Varför jag lät de mellanlanda hos mig är att det finns chans för mig att "börja" om där jag en gång startade. De båda är fertila och det jag är så glad för då jag har beslutat mig för att de ska få stanna kvar på obestämd tid eller om det dyker upp ett hem närma oss så kommer de få fortsätta att bo tillsammans. De båda har väldigt fina höfter och fint hjärta som är kollat nyligen och det finns planer för dem båda. Planerna fick spikas ganska så fort då deras ålder är på gränsen. Därför skjuter vi lite andra planer framför oss och låter denna möjlighet komma före.


SE*Bergensjö´s Ahri Ahri är den absolut första kattungen som är född hos oss. Hon landade i knäet i bilen på väg in mot ett eventuellt kejsarsnitt men så blev det inte. Hon är pratglad, social och en knäkatt. Hon är mellan kombinationen DK*Sivkjaers coco chanel och SE*Big Lynx´s Thriller dock är hon väldigt lik sin farmor Yalli. Jag älskar hennes lugn, dock är hon inte lika förtjust i barnen så vi hoppas det ger med sig. SE*Bergensjö´s Vulpix Inez Inez är en survivor! Hon och hennes bror Pikachu (Chili)

För ett par år sedan så genomgick vi det absolut värsta, kattungarna som också var mellan Thrille och Coco insjuknade väldigt hastigt vid 6 veckors ålder. I tidigare blogginlägg så finns det skrivet och 2 av 7 kattungar överlevde detta. Inez och Chili va dessa två och fruktansvärt svårt blev det att slita sig från dem när man kämpade dygnet runt i två veckor. Bandet blev så stark. Inez hade redan då en underbar look men jag beslutade mig för att hon fick placeras nära oss så att jag kunde fortsätta att följa henne samt så fick hon bo med sin syster. Idag så har jag inte ändrat mina tankar kring henne och hon har ett temperament som är så likt Trille, jag älskar det! Så jag kan inget annat än att skriva att jag är så glad för att denna möjligheten kom. Det är så fint att kunna backa bandet och hämta upp det man kände att man kanske ändå gick miste om. Nu finns den chansen och den kommer nog bara en gång. En lycka! Ha en fortsatt fin påskhelg och vi hälsar Ahri och Inez välkomna hem igen och ett stort tack till deras tidigare ägare E som skapat den absolut bästa uppväxten och tryggheten för brudarna.---------------

Uppfödare av rasen Maine coon, kattungarna är stambokförda i Sverak med stamtavla.

Vi finns i Skåne, Ängelholm.

Kattungarna växer upp med oss i familjen och kommer från hälsotestade föräldrar.

223 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1 Comment


jenniquist
Apr 09, 2023

Vilken fin historia 🥰 ser fram emot att följa er väg fram tillsammans. 🥰. Jag läser ikapp din blogg intresserat, du känns väldigt ödmjuk inför vad avel kan vara. Både glädje o utmaningar. Tack för att du delar både med o motgång. Hälsningar Jenni

Like
bottom of page