top of page
Sök
  • Skribentens bildSofie, Bergensjös MCO

Sternumkrok, snuva och ett stamnamn.

Min första avelshane blev kortvarig i det hela så fick jag ett godkänt stamnamn.

Idag kräver många uppfödare att man innehar ett stamnamn för att få lov att köpa en katt som ska gå till avel. Mina planer för ett stamnamn grundade sig väldigt fort i mitt efternamn. Mitt efternamn är Bergensjö och jag älskar det. Delar vi upp namnet så är det ett fantastiskt klimat för en Maine coon att leva i. Berg, skog och vatten!


När stamnamnet väl var klart så fick vi hem vår första avelshane Boromir Don Chico "Izor", en superfin kille från Danmark som vi hämtade Januari 2016. När vi tog emot honom vid färjeläget så fick jag en liten orolig känsla av att han hade en nos som var väldigt snorig. Jag påpekade hans nos men till svar så var han väldigt stressad och det förstod jag. Väl hemma anpassa Izor sig väldigt snabbt och blev en del av familjen. Nosen gav inte med sig och han blev behandlad för kattsnuva, vi hittade även ett så kallat sternumkrok. Det är ett litet ben som sitter längst ner i revbensbågen som kan ibland fastna "utåt". Ett väldigt tydligt ben som man kan känna precis under huden, med detta fel får han inte gå i avel. Snuvan blev även kronisk. Oktober 2017 så hittar vi en underbar familj till Izor som kan ge honom den omvårdnad han behöver för framförallt hans nos. Så nu var det bara att hämta nya krafter och fortsätta sökandet...

476 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page