top of page
Sök
  • Skribentens bildSofie, Bergensjös MCO

Vi stänger 2023 och öppnar 2024

Uppdaterat: 31 jan.

Ett år med både toppar och dalar men nog det året som varit det mer skonsammare än vad tidigare år varit <3Januari:

Både Cleo och Midas klarade sina hälsotester vilket öppnade upp mycket spännande framöver och idag så har vi äntligen fått småtassar från Cleo som sköter det exemplariskt! Midas har blivit pappa till en del kullar man han sköter det så bra som fertil hane så vi har inga planer på att kastrera honom just nu. Aura flyttade också in till oss i Januari och hon har tillfört så otroligt mycket glädje och kärlek till familjen och en väldigt enkel tjej. Just nu bär hon hemligheter till februari och hon kommer sköta detta galant!

Sune fick bli kastrat vilket tog väldigt hårt på mig. Han är den absolut finaste Maine coon jag fått äga och fött upp. Idag är han upp över öronen bortskämd av min pappa vilket jag är så glad för.


Februari:

Corals kull anlände, den sista i min ägo men en väldigt fin starwars kull. Idag ägs Coral av fantastiska Wenche som jag fått glädjen att lära känna ännu bättre år 2023 och för mig en vän för livet. Vi får njuta av både Albas och Icas kull här hemma som föddes i slutet av 2022.


Mars:

Finaste tjejerna Ahri och Inez fick jag möjlighet att öppna dörren för, kan inte i ord beskriva glädjen att få möjlighet att plocka upp mina inköpta linjer som jag började uppfödningen med. Inez har fått en fin tjejliga på tre töser som vi har koll på, Ahri hoppas vi kommer i löp snart. Sune får brev om att han slutade på 5e plats av juniorerna som årets sydkatt, tror den placeringen hade kunnat bli bättre om Sune accepterat utställningar. Midas och Vilda beräknas småtassar. Börje, Mira och Fortnite kullen packar väskorna och flyttar i mars.


April:

Inez och Ahri flyttar hem till oss och fick träffa veterinär och få gå igenom sina hälsotester och klarade det galant.


Maj:

Vildas kattungar föddes en väldigt tuff, jobbig förlossning som inte blev som vi tänkte oss. Av hennes nio så klarade sig två totalt Anders och Ove två fina grabbar och vi erfarenhet rikare.


Juni:

Det blev en lugn start då jag vet med mig att det tog på krafterna med Vildas kull.


Juli:

Så blev det med illfart hem till J. Holm som har haft Loka på foder där föddes Mats & the Turtles kullen. Kullen där jag nog ångrar djupt att jag inte sparade en hane för fasen vad fina dem blev. Är så tacksam att jag får uppdateringar. Allt gick bra för Loka och det var hennes sista kull i min ägo.


Augusti:

Midas och Albas föll för varandra och väntan skulle bli olidlig av nyfikenhet! Även Ica och Midas blommade det för


September:

Sune testade vi på en utställning till men det blev den sista för honom och han är nu helt pensionerad då han visar tydligt att han inte vill. Väldigt tråkigt då han är så läcker men nu får vi försöka "fixa" en ny stjärna att släpa med oss och hoppas att vi kan få åka på fler utställningar framöver!


Oktober:

Ica och Albas småtassar anlände, två i stort sett felfria förlossningar, tacksam att allt gick bra och vilka fantastiska mammor! Cleo och Inez är också dräktiga och vi inväntar deras småtassar.


November:

Cleo bestämmer sig att föda en vecka för tidigt, det blev krock och förlossningen drog ut på tiden tyvärr blev det två dödfödda men också tre fina killar. Inez fick en lite krånglig förlossning med en kattunge som dött tidigt sen mest troligt en som lagt sig fel och blockerade förlossnigen. Det resulterade i ett kejsarsnitt och fem tjejer klarade sig tyvärr så va det två som lämnade första dygnet. Idag är där tre fartfyllda brudar tillsammans med Inez som återhämtat sig väldigt bra.


December:

Bilder, Bilder, Bilder jag tror inte kameran varit så aktiv någonsin som den varit i december. Jag är dock så glad och tacksam att jag har så fina köpare som spänt väntar på bilder så jag fotograferar mer än gärna. Jag vill verkligen tacka alla fina köpare för att ni öppnar och har öppnat upp era hem för en kattunge från oss. Ni är fantastiska som också uppdaterar mig med bilder och er resa. Utan er så hade jag inte fått uppfylla min dröm heller.


En sammanfattning är att detta året har varit bra, lite motgång men åter igen inte som det varit tidigare. Året 2024 så står vi med en del ungdomar och planerna vågar jag nog inte spika allt för hårt så håll koll på hemsidan! De älskade katter som följer med oss in i år 2024 är:

Aura- Dräktig och planerad i februari! Ahri- Bor på foder

Ica- Planerar vi sista kull på

Alba- bor på foder och kommer ta en paus

Inez- bor på foder och kommer pausa efter kejsarsnitt

Cleo- bor på foder och kommer pausa till sensommar

Midas- bor kvar hos Wenche i nuläget <3 Tack <3

Lynx- Bor på halvfoder


Sen har vi några nya tjejer på väg och förhoppningsvis en hane med!


Nu laddar vi för det nya året och det är med så mycket spänning.

Kram på er!

-----

Uppfödare av rasen Maine coon, stambokförda i sverak med stamtavla.

Vi finns i Skåne, Ängelholm


118 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page