top of page
Sök
  • Skribentens bildSofie, Bergensjös MCO

Vi fick låna dig.

Jag ber redan nu om ursäkt för min dåliga gramatik...


Tidigt imorse så lämnade vår envisa, starka och högt älskade krigare oss. Jag kommer inte kunna ta mig igenom denna texten utan tårar, åter igen så står jag med tuffa beslut men det viktiga ansvar man måste ta för sina djur. Jag skriver till Mewtwo och där är frågor jag troligen aldrig kommer få svar på men jag har fått otroligt fint stöd av Johanna och min Veterinär men det viktigaste av allt Mewtwos blivande familj. Att ta sig kraften att ringa och förklara vad som hänt, Mewtwo har lämnat oss. Jag har kämpat sen första dagen men nu gick det inte längre. Jag har så mycket känslor som slåss inombords om vad som var rätt och fel. Detta samtal som totalt brast ut i tårar från båda sidor det tar otroligt hårt i hjärtat men det stödet och den förståelse jag får alltså det betyder så obeskrivligt mycket. Vi förstod varandra och Eevee blir den som kommer få ta Mewtwos plats, var det meningen? Mewtwo fick hänga med hem för att Coco skulle förstå men hon tittade knappt, den som brydde sig var Eevee och hon la sig bredvid. För ca en vecka sedan så blev Mew förstoppad det var så pass "enkel" förstoppning att vi kunde lösa det med hjälp utav lite olivolja och laktulos vi var där och uppmärksammade det direkt. Dagen efter var han hur pigg som helst och hängde glatt med resten av gänget, precis som en frisk kattunge. Igår så var vi iväg en liten runda och allt var lugnt med småttingarna. När vi kommer hem hör jag hur en kattunge skriker så det gör ont i hela hjärtat. Jag springer upp och ser då att Mew sitter precis vid trappan och kan inte höja bakdelen. Jag förstår att han behöver bajsa och sätter honom på lådan, han krystar och inget kommer. Jag ger då honom lite microlax och lite laktulos för att hjälpa honom, detta i samråd med Veterinär. Efter ca 20 min så händer inget och oron växer och han börjar bli lite medtagen. Jag ringer veterinär igen och kör in med honom och får han undersökt. Vi får snabbt diagnos på förstoppning och ger honom vätska och lite microlax till då jag givit lite för lite. Han är så pass liten att en sövning nu vågar vi oss inte på samt att han var ganska svag redan, utan hoppas på att detta skulle fungera. Vi åkte hem och han kändes lite piggare. Imorse så hörde jag honom skrika till och då kräks han samt att det kommit lite blod baktill och nu var han inte helt kontaktbar längre. Jag kände att detta är inte rätt, detta är bara till att dra ut på ett lidande och återkommande problem för honom. Det är även nu man ställer sig alla frågor där man inte vill klandra sig själv men på något sätt ändå gör det. Med allt fina stöd kring mig så känner jag att detta var ett beslut som gjorde att Mew slapp lida men ett otroligt orättvist det gör så j*vla ont i själen att besluta om andras små liv speciellt när det är så unga individer. Men detta var ett avslut för hans lidande. Hade jag inte funnits för honom när han föddes hade han inte varit med oss idag. Hade jag inte stöttat honom med maten så hade han inte varit hos oss idag. Jag har kämpat med honom, funnits för honom men hans otroligt snälla goa närvaro har jag inte hos oss längre. Den lille krigaren är inte kvar tårarna bara rinner. Mewtwo visade vägen för de andra, han var så nyfiken och han var den som klättra upp i knäet först när man satte sig hos de små. En sjukt fin glöd i denna lille kille i men som slocknade idag. Vi fick låna en fantastisk pojke i drygt fem veckor. Han lämna inte mig tomhänt han lämna mig med frågor, kärlek och delvis en ny kunskap som jag alltid ska bära med mig. Jag kommer alltid göra allt för mina små men ibland gör man kanske lite för mycket. När man gör "för mycket" så kommer man aldrig veta om det rätt eller fel förens de faktiskt klarar sig och hur ska man få svar på den frågan? Han lämna ett otroligt stort avtryck i mångas hjärtan, han kommer alltid finnas där. Mewtwo, du somna in så fint i min famn. Mina tårar bara rinner men du kommer alltid ha en plats i mitt hjärta och det finns otroligt många och helt underbara vänner som väntar på dig <3 Vi fick låna dig i drygt fem veckor men nu väntar de på dig. Sov gott min älskade krigare Mewtwo <3

456 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page