top of page
Sök
  • Skribentens bildSofie, Bergensjös MCO

Vårt 2021 gick mot sitt slut.

Uppdaterat: 31 jan.


Året som varit det har varit lite upp och ner men jag får nog säga att vi avslutade med flaggan i topp!


Jag tar med mig mycket nytt efter året 2021. Jag har förstått ännu mer hur viktigt det är med vissa delar i en uppfödning, jag har fått möjlighet att bekanta mig med nya vänner och fått glädjen att få fina kullar och utöka min uppfödning med nya fina avelskatter.


Jag känner att vårt fokus för det året har nog legat i att verkligen informera och förstå om hur viktigt det är för oss med just smittsamma parasiter (Giardia, cryptosporidium och tritrichomonas). Jag kommer aldrig att känna mig "avslappnad" i detta ämne. Då jag hör skräckhistorier och hur man desperat kämpar med att bli av med det. Jag vill verkligen nå ut med hur viktigt det är att uppfödningar av alla djurtyper testar sina djur. Ännu en gång, testa regelbundet och visa era köpare att djuren är fria från parasiter. Till köpare så vill jag säga "va noga innan ni köper katt/hund, se till så att de är testade" Detta är verkligen en viktig del för oss i vår uppfödning.


Jag är så glad och så tacksam för nya vänner som jag fått lära känna på vägen och fått träffa "in real" och inte bara, "vänner på facebook". Jag har fått träffa er på testdagarna för HD och HCM. Även fått möta er på en av de utställningar vi lyckades vara

på. Jag har fått glädjen att träffa SE*Luddtassen´s Mattis uppfödare och ventilerat många tankar.

Jag är även glad för att jag fått väldigt fina fodervärdar för mina katter vilket har skapat starka och viktiga band mellan oss. Det skapar möjligheter för båda parter och det är med en otrolig glädje att få vägleda och dela kunskap.

Jag är lycklig för att få ha så fina vänner och samarbete kring mig, Tack <3


Fem fina kullar har vi fått, tyvärr så har tre av fem kullar inte varit som vi tänkt oss och det har slutat i väldigt många tårar. Det jag landar i är att jag får erfarenhet med mig men det är fruktansvärt att det blir på ett livs bekostnad även om man står helt maktlös i situationen. Otroligt fina kattungar som har visat mig vägen och fortsätter att göra det. Jag kan tänka tillbaka på det som hänt och i framtiden så kanske jag kan ändra på något och ändra utgången.


SE*Big Lynx´s Raven, SE*Luddtassen´s Mattis och RU*Accent Q-Chester är tre nya tillskott detta året för vår uppfödning. Q-Chester "Goliat" har dejtat lite redan och vi hoppas han lämnar några fina avkommor som vi kan jobba vidare med då han inte kommer bo kvar hos oss. Mattis och Raven följer vi med spänning inför 2022.


Jag är väldigt förväntansfull inför 2022, detta för att vi har egna avkommor (SE*Bergensjö´s) som vi hoppas få småttingar från. Efter fem års planerande så kanske vi kan få göra en kombination som vi tror på. Ett långsiktigt jobb som kanske får sin riktiga start snart!


Jag vill avsluta genom att tacka alla fantastiska köpare till våra kattungar. Vilka fantastiska hem ni har öppnat upp och jag är så otroligt glad att jag kan få fortsätta följa resan med er.

Jag vill även säga ett stort tack till de som öppnat dörrarna för våra pensionerade katter. Det är minst lika viktigt att de får de hem de behöver för att skämmas bort till fullo!


Det finns så många jag vill tacka för jag är verkligen så glad för alla som finns kring mig och som ställer upp och hjälper till när det behövs.


Det har varit ett väldigt fint år.

Ibland känner man att man längtar efter nästa år (Detta året) men den känslan infinner sig inte till 100% för som jag skrev i början så, avslutar vi med flaggan i topp!


Massa varma kramar till Vänner, Familj, uppfödare och köpare <3


Gott Slut - Gott Nytt!

Mvh Sofie Bergensjö---------------

Uppfödare av rasen Maine coon, kattungarna är stambokförda i Sverak med stamtavla.

Vi finns i Skåne, Ängelholm.

Kattungarna växer upp med oss i familjen och kommer från hälsotestade föräldrar.

148 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page