top of page
Sök
  • Skribentens bildSofie, Bergensjös MCO

Vår Florida-kull föddes den 25/4

Detta var inte alls så som vi planerat men nu är vi här och vi njuter av de skapelser som Ica och Helix har fått. Ica mår väldigt gott och skäms bort till fullo <3

Ica är en otroligt duktig tjej och vet precis hur man ska göra. Det blev en tuff resa hela dygnet för min del, delvis för Ica med men Ica och de små mår bra och det är det viktigaste.


Ica var lite smått orolig under dagen den 24/4 och hade full koll på oss. Jag beslutade mig för att lägga mig hyffsat i tid vid 22.00 då känslan ändå fanns att hennes förlossning kunde starta. Andra natten intogs i ett rum tillsammans med Ica och bolåda samt andra nödvändigheter. Ica spinner intensivt mellan varven men med långa uppehåll och ganska oregelbundet. Jag ställde larm på mobilen varannan timme för att kolla till henne. Vid 00.00 ringde larmet och Ica låg på golvet i lugn. Jag somnade om igen och det tog bara en timme så väckte Ica mig. Hon börja bädda och gräva i mitt täcke och spinna väldigt högt. Hon gjorde försök att lägga sig till rätta på ett heldumt ställe och det förstod hon nog själv med och hoppade in i sin bolåda. Ica la sig till rätta och började krysta vid 01.22 och den första föddes 01.24 sedan så kom de i jämt mellanrum till 5.30. Klockan 06.00 ungefär så föder hon en som tyvärr inte var i livet. Ica gjorde och gör ett fantastiskt jobb som mamma. Ica lämnar sedan sin bolåda, äter och dricker och tvättar sig. Hon känns rätt nöjd jag passar då även på att känna på hennes mage för att vara säker så där inte är någon kvar. Hon känns tom men jag känner mig ändå osäker på om där är en till. Man blir lite nojig då det är mycket i deras magar som skulle kunna vara en kattunge. Jag tycker mig känna att det skulle kunna vara en till men med tanke på icas lugn så fick jag släppa den tanken. Det har hänt tidigare att man tycks känna någon men det är ett lådbesök som behövdes. Jag tog sedan chansen att försöka sova lite dock blev det inget vidare med det. Så dagen fick fortsätta utan sömn. Fick sedan efter några timmar ett ärende som behövdes köras och det var till att bita ihopa och göra det även om de få sovtimmar börja sätta sina spår. Vid 16.00 var jag hemma och i vanlig ordning så tittar man till katterna och framförallt Ica. Då kommer min man och säger att där ligger en död kattunge hos Ica. Jag brister totalt och känner oansvaret bara växer inombords. Kommer in till Ica och ser kattungarna jag räknar de 3-4 gånger och får det till sex stycken. Men då säger min man att då ligger den bakom Ica. Mycket väl ligger där en fin röd hane som är död. Jag känner mig så ledsen och att jag inte väntade kvar hos Ica. Men min tröst är att förmodligen så har han inte varit i livet när han föddes för med icas insatts som mamma så hade hon inte stött en levande kattunge åt sidan <3 Jag litar till 100% på ica och det jobbet hon gör. Hon är en otrolig trygghet i sig själv. Väl på kvällen så kommer dagen ikapp mig. En fin vän frågar mig "Hur mår du efter detta dygn?" Då kände jag hur bägaren bara rann över. Det blev ett känsloladdat dygn av både lycka och sorg. Vi delade lite tankar och med fina ord så ger det så härlig styrka att gå och lägga sig klockan 21.00 med ett leende. Jag är lycklig över att ha fina katter, fin familj och fina vänner runt om mig <3 Jag vill även säga stort tack till så många fina hälsningar, stöd och hejarrop! Tack <3Tema blir Florida:

Hona - Svart och vit Hona - Svart och vit Hona - Svart och vit

Hona - Svartsköldpadda (Namn: Coral) Hane - Svart och vit

Hane - Röd och vit (Namn: Jasper)


Två små änglar Hona - Svartsköldpadd med vitt

Hane - Röd

645 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Komentarze


bottom of page