top of page
Sök
  • Skribentens bildSofie, Bergensjös MCO

Så mycket starkare tillsammans!
Ett inlägg som egentligen inte berör uppfödningen utan människor i mellan men det har varit väldigt märkliga veckor och nu rann bägaren över! så...


Jag har valt att äga den nuvarande situationen och därför är det fantastiskt att ha en blogg, man kan skriva allt mellan himmel och jord och det bästa med det är att det är absolut ingen som är tvungen att läsa. Blir mest chockad på hur vuxna människor kan bete sig, hade önskat att är det något man stör sig på/behöver ventilera för att man inte tycker samma sak så tar man det med personen det berör.


Dock så vet jag med mig att de som väljer att läser mina inlägg tackar mig för att jag delar kunskap om en baksida. Jag delar med mig av erfarenhet som uppfödare och det har varit ett stöd för nya. Jag delar problem och motgångar som har givit styrka och att mina läsare hör av sig och tackar. På så vis har vi skapat otroligt fina band för att vi förstår varandra om vad man går igenom jag är så glad att kunna få dela med mig.


Sen finns det en Baksidan av detta och det är då avundsjuka misstänker jag, de som inte hör av sig utan pratar OM det. Det trillar in så otroligt hemska meningar och påstående om mig och min uppfödning så att det vänder sig i magen på mig. Jag lägger ner otroligt mycket tid på att vara behjälplig i olika sociala kanaler och med mycket positivitet så har hjälpen tacksamt tagits emot sen går det inte många dagar så trillar påstående in om sjuka katter, hög dödlighet, fotofusk, fiffel med diverse saker.


Jag förstår verkligen inte problemet. Dessa påstående ska ha tagits fram via mina bilder och min blogg. Jag delar öppet ett par katt förlossningar som det uppstår komplikationer på för att dela erfarenhet. Jag delar också med mig av kunskap kring fotografering för att hjälpa andra att bli bättre. Jag står alltid med öppen dörr för att visa att våra katter bor med oss i familjen och alltid fått höra väldigt positivt efter ett besök hos oss. Dör kattungar eller avlivas sent så är de skickade på obduktion där jag fått svar på mina frågor och inget kunde påverka utgången. Kattungar som föds döda registreras inte med stamtavla och det tror jag inte en enda uppfödare gör utan man registrerar sina kattungar från 4-8 veckor i sverak eller annat valt förbund. Så av mina totalt 24 kullar jag haft sen 2019 så har jag haft totalt 19 dödfödda kattungar. Jag har även haft kattungar som inte föds döda men som föds med missbildning, gomspalt som krävs en avlivning på. Jag har även varit med om att två kattungar utvecklat polyper efter vaccin (svar från SVA på obduktion), vi har valt att byta tillverkare efter detta hänt. Vi har varit med om att vi fick avliva fem kattungar vid sex veckors ålder på grund av bakterier i ett färskfoder som visade sig efter obduktion från SVA.


Jag anser den siffran är väldigt låg om man ser procentuellt hur hög dödlighet det är på kattungar de första dygnen. Tänker inte skriva en faktatext om detta utan ligger det i ens intresse så kommer en länk här om beskrivningar av olika anledningar som kan vara orsak till en tidig död.Angående min fotografering så har jag fått fantastisk hjälp av en duktig uppfödare som satte mitt intresse i lågor, mitt foto intresse har ökat något enormt. Nu har det kommit till mig att jag redigerar bilder på sjuka kattungar, bilderna är fejk och photoshoppade. Jag har trots allt kattungeköpare hemma hos oss som hämtar sina kattungar, de besiktigas av veterinär och flyttar. Hade det uppstått problem då genom sjuka kattungar så hade nog detta spridit sig ganska fort och hade jag varit riktigt oansvarig så hade jag vänt ryggen till. Nu har detta aldrig hänt för att jag tar mitt fulla ansvar till mina köpare om det skulle vara något. Hur jag ska ha fejkat bilderna... jag vet inte ens hur jag ska svara på det för hade de varit fejkade så hade jag nog haft problem på riktigt. Photoshoppade? hmmm ja, absolut jag fixar bakgrunden och slätar ut den. Sen vad alla andra gör med sina bilder, med filter "blurr" funktion i porträtt läge på sina mobiler skulle inte vara redigerat? Jag göra ett förtydligande att bilden till detta blogginlägget är INTE taget av mig det är inte ens en katt som existerar. Jag tycker bara det är så sjukt det som pågår och hur man kan prata så mycket SKITSNACK ordagrant om någon som har hjälpt till och att jag ska känna att man måste stå till svars. Jag har verkligen inga ord jag är inte den enda som fått ta dessa hemska påstående men det bästa är att det sänker inte oss! Vi kommer rulla ut röda mattan för oss, vi som har varandra och stöttar varandra, vi kommer i led bära in våra nyförvärv och äga detta!


Jag är så galet tacksam för att vi är många står enade, tack.

281 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1 commentaire


jenniquist
18 mars

Blir uppriktigt upprörd över det du blir utsatt för! Är det den sk avundsjukan eller vad står sånt här för ? Det är få uppfödare jag mött som känns så seriöst kunniga om uppfödning och sina katter. Jag hoppas att du orkar fortsätta som du gör!


Kramar från mig en följare som har hängt m dig länge!

P.s kanske vi ses en dag 🥰

J'aime
bottom of page