top of page
Sök
  • Skribentens bildSofie, Bergensjös MCO

Mitt ansvar, mitt beslut. Vi måste se varje individs behov.

Att vara uppfödare är en känslomässig berg o dalbana det är många beslut man ska fatta för vad som blir bäst för djuren. Man knyter an till varje individ på ett otroligt fint sätt och det ger en även möjlighet att kunna fatta rätt beslut för just varje individ också. Det är vårt yttersta ansvar att se till att alla mår bra i flocken det kan bli mer påtagligt för vissa än för andra därför måste man lära känna varje katt/kattunge. En kattunge där är det mitt ansvar att se till att välja rätt familj och eventuellt spara till avel. Det ska vara en familj som passar bra ihop med kattungens energi och personlighet jag kommer alltid stå med öppen famn om det inte skulle stämma eller på något sett inte fungera. En ungkatt som blir kvar för avel ska klara av att bo med fertila katter gör den inte det, så är det åter igen mitt ansvar att se till att katten hamnar i ett hem som är lugnt och tryggt. Det ska då fungera med en ägare som kan känna sig trygg i detta och förhoppningsvis finnas med hela resan och givetvis finns jag där om det blir problem. Men nu till de stora vuxna katterna, Coco... Vår fina älskade Coco som just nu har sju helt otroligt goa små bebisar. Jag har tagit mitt ansvar och ett beslut som jag har brottats med. Jag har fått otroligt fin hjälp av Johanna och fått ventilera mina tankar med. I ett tidigare inlägg så förklara jag hur Coco är och vi testade en kull till med henne och Trille. Allt har gått bra fram tills nu för några dagar sen, Coco har börjat stressa upp sig själv. Coco bär runt på sina ungar, hon skapar ständig stress för sig själv genom att separera kattungarna i huset och sedan samla ihop dem igen. Coco stressar otroligt mycket med maten och får nu en mage som gör uppror till 110%. Samtidigt som jag fattar beslutet att hon ska kastreras så får jag kontakt med en väldigt fin familj som erbjuder henne ett föralltid hem. Jag tror Coco kommer må väldigt bra att slippa ha kattungar kring sig och även att hon kommer till en lugn miljö. Hon är en otroligt go katt med väldigt fin personlighet men att ha henne kvar i avel är inte rätt.


Med detta beslut så tar jag inte "risken" för jag vet inte hur mycket av hennes gener som ger det ständiga kontroll behovet som leder henne till stress, men vi sparar inget från Cocos linjer. Både Vulpix och Eevee kommer vi leta fina hem till varav Vulpix har ett bokat besök. Det är Eevee som finns just nu ledig <3 Vill även tillägga att Cocos och Trilles tidigare kull har jag fått så otroligt fin respons på, kattungarna är så otroligt högt älskade och visar inget av Cocos sida av stress. Coco och Trille är hur goa som helst men Coco tappar kontrollen när hon har kattungar hon är helt underbar och hon fick en chans till med denna kullen. Detta inlägget blev nog kanske lite rörigt men det blir lätt så när tårarna faller :'(


315 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page