top of page
Sök
  • Skribentens bildSofie, Bergensjös MCO

Mina tankar går i omlopp, det är skrämmande.Just denna kvällen satt jag som många andra och scrollade i facebookflödet. På ganska kort tid, två inlägg ganska så tätt efter varandra, inlägg som nästintill dyker upp dagligen. Inläggen är fruktansvärda och dyker upp i många olika grupper där jag inte önskar att jag ens fått se bilden eller texten. Dessa inlägg har gjort mig upprörd och ledsen om vad som händer när vi inte ser, när andra brutalt misshandlar katter. Det behöver inte vara personer det kan även vara bilar, jordbruksmaskiner, föremål och annat som katter och andra djur blir utsatta för eller fastnar i. Men i just denna text så är majoriteten av följande texter misshandel. Jag har tagit texter från nyhetsblad och kattföreningar. Jag vill redan nu be er scrolla förbi om det blir känsligt men jag har valt att skriva det av anledning att det är inte alla som ser dessa inlägg, kanske en liten varningsklocka för de som inte vet vad som kan hända med ens utekatt. Jag vill inte med detta inlägg säga vad som är rätt och fel på hur man ska hålla sin katt. Jag vill inte anklaga någon på hur man väljer att ha sin katt som inne eller ute. JAG VET att man gör det bästa för sina djur och att olyckor händer. Men jag vill bara stå upp för en tanke på att det finns allternativa lösningar för att låta sin katt vara ute."Killar plågar katt-slängs högt upp i luften""Djurplågare sätter skräck i kattägare. Ännu en katt har hittats plågad till döds. Bara ett par dagar efter att katten S letade sig hem med uppskuret underliv och svansen svårt skadad""Katten hittades död av sin ägare - på grillen"


"katt S gick ett hemskt öde till mötes. Katten kom hem med ett söndertrasat öga och fick avlivas. Någon hade skjutit henne med ett luftgevär.""En kvinna tvingade in en katt i en glasburk där djuret kvävdes till döds. På internet finns otäcka bilder på hur en kattunge pressats in i en kantig glasburk. Den kallas bonsaikatten och medan den växer deformeras kroppen tills den fyller ut hela burken""Först trycktes katten in i en kräftbur, sedan slängdes den i en damm. Efter ett tag plockades den upp igen och sedan misshandlades djuret till döds.""Kattens huvud var inslaget och det fanns flera sticksår över hela kroppen. ""stuckit hål i läpp, svans och brutet ben, svansen var skinnflådd och uppskuren, någon hade stoppat in en pinne i analen. På ena benet hade hon två större öppna sår med"
Detta är olika artiklar allra främst från nyhetsblad. Just nu skriver jag ord och suddar de igen, jag vet inte vad jag ska skriva, jag blir så upprörd, ledsen och framförallt tom på ord. Det värsta är att de finns de som roar sig med detta, när de ser dessa oskyldiga djur ute.


För att avsluta detta med lite pepp och glädje: Åter igen vill jag inte säga vad andra ska göra men i min värld så finns det bara en sak som gäller för våra katter och det är utevistelse på inhägnade ytor. Jag blir glad när jag ser trådar om hur djurägare frågar om olika lösningar på att ha katten ute kontrollerat. Jag blir glad när så många kommenterar och ger förslag på lösningar. Det finns tips om vagnar som är anpassade till djur, fina väskor att ha på ryggen med sin katt/hund i. Det finns även de som väljer att göra en rastgård i anslutning till huset och även fina lösningar på koppelpromenader. Var rädd om era djur <3

454 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page