Sök
  • Sofie, Bergensjös MCO

Inte en dans på rosor men det blev en dans på fatet.

Det är inte lätt att få en jämn balans när det är några småttingar som halkar efter i matintaget. De växer fort och tar för sig när väl Coco kommer med mjöktunnan, är man inte med från början så halkar man efter i både ork och vikt. Coco är verkligen superduktig men hon får mängder av mat som hon vill ha och vi står ut med en gasig mage just nu på henne. Coco har sju små liv som ska matas och tas omhand och just nu så går inte alla upp i vikt som jag tycker de borde göra. Med lite ventilerande tillsammans med andra uppfödare så blev beslutet att börja delvis med mjukmat samt även ge flaska till de som inte tyckte den fasta födan var så intressant. MEN så vill jag inte lägga mig i allt för mycket för tar jag över matningen för mycket så får Coco problem och matar vi för lite så kanske de tappar lite till i vikt. Dock så tycker jag det fungerar riktigt bra jag ställde ner en tallrik med mousse blandat med lite KMR och vatten. Halva gänget dök tallriken och väckte stort intresse för maten så lite lagom mätta blev de nog allt. Två små som jag behöver stötta fick flaska och öronen fladdrade och de var väldigt lyckliga för att få "fri" tillgång utan att bråka med sina större syskon. Det jag upplever nu hos Coco är att hon faktiskt känns lugnare med sin mathysteri. De som fick fast mat är inte lika giriga hos Coco och släpper fram de mindre. Jag upplever bara fördelar med att faktiskt fått rycka in lite och har redan fått viktuppgång på de som faktiskt behövde det. Ha det fint <3

51 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla