top of page
Sök
  • Skribentens bildSofie, Bergensjös MCO

Ica och Helix har blivit föräldrar!

Nu var det ett tag sedan det blev en uppdatering här. Oliven har fått en kull i somras som snart är redo att flytta. Allt gick bra och Annika som är fodervärd gör ett fantastiskt jobb och det är även helt underbara familjer som väntar på dessa små bumbibjörnar!

Den 5/11 så fick vi tillökning och detta blev Icas första kull. Hon är så duktig och känner sig hur lugn som helst. Med tanke på hur aktiv och "ungdomlig" Ica har varit så var det svårt att kunna tänka sig att hon skulle bli mamma men hon sköter det exemplariskt. Jag var hemma vid 12.15 på torsdag eftermiddag och reagera att Ica börja bädda på lite märkliga ställen. Detta kände jag dock inte var så oroande med tanke på att hon bäddat till och från i någon vecka och var så inställd på att det var lördag hon skulle föda på. Sedan ringde telefonen och jag var tvungen att åka iväg på ett snabbt ärende. Väl hemma igen så började Ica skugga mig väldigt intensivt och efter ca 30 min så var hon borta. Letar självklart efter henne och hittar henne i vårt "kattrum i dagbädden hårt kramandes runt Leah.

Jag sätter mig bredvid henne och ser att hon har värkar och förstår ju givetvis att det var på gång. Jag tar mobilen och ringer min livlina som ställer upp 24/7 Johanna <3. Vi talas vid och mina nerver lugnar sig ^^ . Det blev ju självklart funderingar om det är för tidigt (vilket det inte var och med eftertanke så är det ju faktiskt lugnt). Men sen var ju nästa fundering om Leah skulle vara med eller inte. Ica tvätta henne krama henne och pyssla om henne och kämpa mellan värkarna, det fanns ingen anledning att separera dessa två tjejer från varandra. I knappt en timme så tog sig Ica igenom värkarna för att sedan hoppa ner i bolådan och strax efter så var första kattungen ute vid 16.00. Tyvärr så var han inte vid livet och jag kämpade ett tag med honom fram tills att nästa kattunge kom. Jag fick inte igång den första röda pojken utan fick släppa taget om honom. Sedan så kom kattungarna på löpande band och klockan 18.00 så kom den sista kattungen. Detta var en flicka men väldigt liten och tyvärr var där ingen gnista i henne jag försökte ett tag med henne genom massage och ge henne små puffar av luft men det ville sig inte och hon fick vandra vidare tillsammans med hennes bror <3.


Det var den minsta kullen vi haft i viktklass, mjölken tog även sin lilla tid att få igång för Ica så de små har fått lite stöd med ersättning för att hålla orken uppe. Idag är vi inne på fjärde dygnet och jag känner att läget är mer stabilt nu. Någon står forfarande lite stilla i vikten men de andra har ökat. Så det blir ofta vak vid bolådan för att lägga till och eventuellt ett litet stöd. Men med Icas närvao så känner jag mig lugn i detta, hon är en toppenmamma! Det blev fem kattungar som blir bättre presenterade så småningom.


Astro- En röd hane med vitt men även en svart fläck på örat så en paddpojke! (Chimär) Izar- En röd hane

Estel- En svart hona med medaljong

Nova- En svart hona

Stella- En svart padda


437 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page