top of page
Sök
  • Skribentens bildSofie, Bergensjös MCO

Foder är kanske inte självklart?Jag har äntligen hittat något jag kan ge mina djur med gott samvete och ett foder som är transparent mot mig som djurägare, alltså har det nu blivit självklart för mig!


Det behöver inte vara en hemlighet att jag jobbar för Petgood, för det gör jag. Det jag vill berätta är att jag har fått en helt annan syn på hur foder framställs, vad som är i fodret och vilken typ av studier som ligger bakom. I 13 år har jag haft egna djur där jag varit ansvarig till vad jag ger mina djur, jag blir påverkad av marknadsföring, design på påsar och vad mina djur tycker om. Handen på hjärtat så har jag varit dålig på att ta reda på vad som faktiskt är i påsen. Så hur har min syn på fodret förändrats? Jag har idag jobbat för Petgood i endast fyra veckor men givit fodret till mina djur under lite längre tid. Även om fodret är baserat på insekter så är det fortfarande exakt samma näring när vi jämför 1g mot andra proteiner. Proteinet i Petgood tillverkas med öppna dörrar, vi kan följa hela processen. Det finns inget annat foderföretag som jag vet kan visa sin produktion öppet som har animaliska proteiner i fodret. Insekter(Larven) har ett naturligt högt immunförsvar då de lever tätt, det behövs ingen antibiotika användning, det behövs heller inga tillväxthormoner då larven är färdigväxt på endast två veckor. Jag är verkligen imponerad över hela processen och det som också är betydelsefullt är att forskningen kring detta ligger fullt tillgängligt på Petgoods hemsida för alla att läsa. Det finns så mycket att prata om och jag hade kunnat fylla ett par A4 men jag hänvisar gärna till hemsidan, jag ville endast ta det viktigaste i ett par rader.


Jag tänker inte förstora upp detta mycket mer för jag vet att det är ett "känsligt" ämne. Jag vill dela med mig av att det blev verkligen en "ögonöppnare" för mig när man nu har börjat jobba med foder och jag blev väldigt medveten om vad man ger till sina djur. Jag var absolut fundersam till en början men med exakt samma näringsinnehåll som andra proteiner, det är helt fritt från andra animaliska tillsatser, samt är där en väldigt hög smältbarhet. Fodret har naturlig prebiotika, fetter och en schysst skonsam kolhydratkälla med havre. Det har resulterat i fin päls och hud, lugna katter och stabila magar. Superfin tillväxt på kattungarna hittills.


Lite gnälligt från de stora katterna i början men nu äter dem med god aptit! För att göra lite reklam för fodret så är där just nu superbra pris så passa på att testa det, jag har verkligen fått en tankeställare av hur foderindustrin kan och ser ut. https://petgood.com/se

Är du uppfödare och vill ha gratis testpaket, superbra rabatter, generösa kattungepaket så kontakta mig gärna så vägleder jag er.


Ha en fantastisk dag!
70 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page