top of page
Sök
  • Skribentens bildSofie, Bergensjös MCO

Ett svar, ett avslut och ett minne vi alltid bär med oss.

Uppdaterat: 15 apr. 2020

Vi har fått ett svar ifrån obduktionen på SVA, vi har med svaret fått ett avslut men några frågetecken kommer alltid finnas kvar. Vi kommer alltid bära med oss sorgen men också ett minne av de som lämnade oss men även de som finns kvar hos oss <3

Tre veckor har gått sedan jag satt i tårar med mina små liv i famnen, det var den sista tiden jag hade med de innan de lämnade oss. Det var även då min oro kom på riktigt, vad är det som har drabbat dem? Att avliva kattungar som varit fullt friska för ett par veckor sen och verkligen känna att där inte är mer att göra nu är fruktansvärt. Den ända trösten där fanns just då var alla de otroligt fina ord som kom till mig "Du har gjort allt och mer därtill". När jag sitter och skriver och jag nu vet vad som hänt så känner jag att där var inget att göra just i den situationen kattungarna var i. Nu med svar från SVA så vet vi vad som orsakat den utgången det blev, diagnosen nekros som mest troligt orsakats av bakterien Helicobacter/campylobacter. En bakterie som är vanligare vad man tror, den finns omkring oss och den kan till och med förekomma utan att ge några som helst symptom.

Jag tänker inte spekulera i något eller skriva ner mina egna tankar i detta av anlending att denna bakterie finns omkring oss och är vanlig. Det blir lätt för vissa att peka ut "vad" och jag var väldigt tydlig med att jag inte vill peka ut någon i detta, om det inte fanns en fast "smittokälla". Jag har tagit mina egna beslut i hela den här händelsen och utifrån vad jag berättat tidigare så får vi låta det bli en kunskap/fri tolkning, jag har svårt att formulera det i ord hur jag tänker. Men det ända vi är säkra på är vilken bakterie det är och som inlägget började, några frågetecken kommer alltid att kvarstå. Vi har två starka kämpar kvar som är helt symptomfria och som där är full fart i. Jag vill verkligen tacka alla som skrivit och stöttat mig i detta. Många har kommit till mig med tårar i ögonen och med en stor kram. Blommor och otroligt fina hälsningar både bud och brev. Helt otroligt vilken kärlek det finns hos både vänner, familj och även helt okända människor. Jag blir fylld av styrka för att nu ta steget vidare men i mitt hjärta finns dessa små liv som vi förlorat föralltid, denna resa finns alltid med oss.

607 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1 Comment


photo lab
photo lab
Oct 22, 2020

mycket intressant blogg. Tack för att du delar användbar information. Jag älskade det. Om du har ledig tid rekommenderar jag att du bekantar dig med informationen som hjälper dig att bli effektivare i naturfotografering i framtiden. jag tror du kommer gilla det https://fixthephoto.com/blog/photo-tips/pet-photography-ideas-from-popular-photographers.html

Like
bottom of page