Sök
  • Sofie, Bergensjös MCO

Ett samarbete och att försöka förstå, vad är det du menar?


Jag lova mig själv att verkligen försöka förstå Coco denna dräktighet/förlossning och "småtasstiden". Jag lova mig själv att jag inte skulle lägga mig i Cocos vilja att hantera/flytta kattungarna denna gången så är det jag som får anpassa mig till henne. I tidigare inlägg så skrev jag om Cocos oro och instinkter att ha kattungar och även en orolig mage. Magen har blivit så bra på henne nu med långvarig skonkost samt även tillskott till maten. Det syns att Coco mår mycket bättre med en mage som är stabil och vi får hålla på reglerna att det är ett foder som gäller. Det största "problemet" var att Coco i förra kullen hade väldigt stort behov av att flytta på kattungarna och fick ingen vidare ro, det gav sig när det börja bli tunga och springa själva. Vi kände att vi skulle ge Coco en chans till med denna kullen då den första var faktiskt hennes första gång som mamma, vem vet vad som är bäst då? x) Hon fick sina små i tvättstugan på undervåningen klockan 5.00 var hon färdig och jag tog en powernap för en kort arbetsdag på jobbet 8-12. När jag väl kom hem så hade hon kattungarna kvar i tvättstugan och vilken lättnad kände jag. De andra katterna bor i en annan del av huset. Men..... den lättnaden varade inte så länge. Lördag klockan 5 kommer Coco upp med en kattunge i munnen och jag försöker få tag i henne men hon springer snabbt ner igen och hoppar in i sitt lilla bo. Jag klappar om henne, ger henne mat och går sedan upp och lägger mig igen. En halvtimme senare så kommer hon igen med en ny kattunge och åter igen får jag inte tag i henne utan hon springer ner igen till tvättstugan. Jag försöker verkligen komma på vad det är hon vill, hon har så bedjande ögon mot mig. Kommer då även på att hon är kloss intill mig i stort sett alltid och hon känner sig säkert ensam här nere. Så jag lyfte upp hela lådan med Coco och bebisarna upp till vårt sovrum och vi somnade. Klockan 9 vaknar jag och då ligger Coco helt utsträckt i sängen och sover. Idag fyra dagar senare så är Coco en helt annan katt. Hon är inte alls lika stressad och jag känner där är en helt annan ro i henne. Jag hoppas verkligen detta håller i sig <3 Jag tror jag förstod vad hon menade denna gången och jag är faktiskt glad för att jag tog mig tiden att förstå henne och inte känna mig irriterad.


Fick ventilerat mina tankar ^^ Ha en fortsatt fin vecka.

60 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla