top of page
Sök
  • Skribentens bildSofie, Bergensjös MCO

En märklig känsla, alla lever.

Uppdaterat: 31 jan.

Rangan och Bubbisen har fått sina kungligheter!

Dagen sedan Hubba Bubba föddes så spanades det redan på en kombination på Rangan och Bubbisen. Nu sitter jag och skriver med ett leende och äntligen är vi här. Så välkomna, så efterlängtade och så älskade små gryn har vi efter dessa två skönheter.

Rangan var dräktig första tiden hos oss, sedan så visade hon lite tecken på att inte trivas då det var kattungar och även katter som väntar på avresa. Rangan sökte då ett litet stödhem för ett framtida fodervärdshem också. Vi hittade ett hem och Rangan fick med det bästa tiden för att vara dräktig och ta det i lugn och ro. Två veckor innan så flyttade hon till oss igen till ett lugnare hem och fick en egen lounge. Dygn 64 så började hon bädda lite och kändes ändå väldigt lugn. Jag tänkte tillbaka till hennes förra förlossning då gjorde hon allt i tystnad och skötte det galant. Jag var alltså inte så säker på om hon skulle säga till eller väcka mig inför hennes förlossning. Kvällen på dygn 64 så somnade vi båda i sängen jag vaknade till och från under natten av lite bäddande och bökande. 5.20 på morgonen så var inte Rangan kvar i sängen. Jag for ju upp till bolådan och mycket riktigt så har hon ju startat förlossningen hur bra som helst själv. Två små blå ligger vid henne och diar fint. Strax efter börjar krystvärkarna igen och jag satt bredvid henne klappa henne och bara var där. Nästa föddes och hon fixar själv, tar bort de hinnor som ska bort tvättar den lille krabaten och lägger sig sen till räta för att föda fram nästa. Jag är så imponerad, så stolt och så lycklig. Hon är exemplarisk!

Den sista föddes strax efter 7.00 han var lite trött och det var den ända gången jag kände att jag ville hjälpa till och på något vis så kändes det som jag fick jag en känsla av att Rangan kände behövde det. Hon var trött men ändå i otroligt fint mod. Det blev sju små blåbär <3 det är en märklig känsla att både få skriva och prata om att "Hon fick sju och alla lever" bara att få nämna att alla lever. Det har jag bara fått göra en gång tidigare men vi har nu sju pigga, starka, fina småttingar efter S*Stortassen´s Ragnhild och SE*Big Lynx´s Hubba Bubba.

Temat blir som på bilden, kungligheter!
Alla är blå men det kommer med tiden ge med sig om någon är smoke också. Bilder och namn kommer på hemsidan om någon vecka.

a - Hane
a - Hane
a 09 - Hane
a 09 - Hane
a 03 - Hane
a 09 - Hona
a 02 - Hona


---------------

Uppfödare av rasen Maine coon, kattungarna är stambokförda i Sverak med stamtavla.

Vi finns i Skåne, Ängelholm.

Kattungarna växer upp med oss i familjen och kommer från hälsotestade föräldrar.

361 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page