top of page
Sök
  • Skribentens bildSofie, Bergensjös MCO

En liten gosse från Ryssland.

Uppdaterat: 10 sep. 2021

Tanken var att det skulle bli två men något hände och tillbaka till ruta ett.Efter beslutet med att Izor skulle flytta så att jag kunde fortsätta planerna med min uppfödning, sökte jag nu efter min första svartsmoke hane. I efterhand så ångrar jag djupt att jag letade på "orimliga" avstånd. Juni 2017 hittade jag en liten hane som var ledig för avel från en uppfödare i Ryssland. Jag hittade även Maine cooner här i Sverige som kom från samma uppfödare så känslan var att det var lugnt.


Jag fick god kontakt med tjejen som hade uppfödningen och hon presenterade även en hona. Det blev ett snabbt beslut och jag fick medhåll från mannen, planen var nu att låta två katter få komma hem till oss.


Juni...Juli...Augusti... månaderna gick, fick bilduppdateringar en gång i veckan. Men i slutet av Augusti fick jag inte på honan längre.. Någon bra förklaring fick jag inte heller utan hon var inte tillgänglig längre.


I slutet på Oktober så var resan bokad för Ares och han kom hit med en kurir som vi mötte upp. Nedtryckt i en väska, tillslut uppburen av mig och jag fick träffa honom. Så liten... så mager och så ynklig. Papper och stamtavla blev färdigt. Men magkänslan talade inte gott, samtidigt så hade jag aldrig fått veta utgången för lille Ares om jag inte hade tagit emot honom.


Väl hemma så anpassa han sig snabbt de första veckorna. Han behandlades för giardia, därefter gick det utför. Han var ca 6 månader när han kom till oss och vägde då 2,4 kg, saknade minst 2kg i vikt. Det gick inte alls på rätt håll, diarée, kräkningar, tappa balansen, feber, magrade, kontaktsvårigheter. Tog honom till veterinär och vi testade för en rad med sjukdommar. Det som visade sig var högra titrar för FIP, en obotlig sjukdom. Han hade även en infektionsbild. Vi behandlade honom med antibiotika och han blev delvis bättre. När kuren var slut så efter ett par dagar ligger han bara på golvet. Ares orkar knappt stå upp han hade kräkt väldigt mycket och han var knappt kontaktbar. Mitt beslut blev att avsluta detta lidande för Ares i samband med veterinär på grund av de höga misstankarna för FIP. Ares fick somna in 27 December 2017.

120 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page