Sök
  • Sofie, Bergensjös MCO

En dröm och en lång väntan.

Bara för att man vill något så är det så mycket mer som ska gå ihop.

DK*Sivkjærs Coco Chanel "Coco"

I 15 år har jag pratat och drömt om att få ha en Maine coon men det blev inte av under tiden jag bodde hemma. Jag träffade Mathias och vi flyttade ihop. Ganska så snart, 2012, köpte vi hus. Tätt inpå husköpet så flyttade även våra två första Maine cooner in som blev omplacerade från Norge till oss. Lina och Azlan som nyligen haft en kull tillsammans som skulle få ro hemma hos oss. Det var två fantastiska katter, Azlan fann sig inte tillrätta riktigt men Lina gjorde det. Efter ett par månader så hörde föredetta ägarna av sig från Norge, saknaden var stor. Vi beslutade oss att köra halva vägen var och de fick flytta igen, största anledningen var att Azlan saknade det fria livet i Norges skogar.


Jag kunde inte släppa dessa två fantastiska individer. Tankarna om att ha en liten uppfödning i en hemmiljö tog fart i samband med ett mycket stort intresse för våra sällskapsdjur. Fram till ca tre år tillbaka (2016) så har jag fått tid med kurser, teori tankar och funderingar. Vad vill jag med detta? Just att få följa en dräktighet med allt vad det innebär parning, förlossning, kattungar och sen få överlämna en kattunge med sprudlande energi till ny ägare. Det är en resa bara det. Men där är något mer jag vill uppnå. Jag vill ha friska katter, hälsotestade, fin mentalitet och absolut avla på de bästa katterna. Mitt jobb idag inom djurvården har verkligen fått mig till att förstå hur viktigt det är att avla på rätt individer. Jag vill som uppfödare representera frisk.


Det är mycket som fortfarande är nytt för mig. Jag har haft en lång väntan men jag uppfyller mina drömmar.

63 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla