Sök
  • Sofie, Bergensjös MCO

Dräktig, livmoderinflamation, nyförvärv och Trille har blivit pappa.

Det händer mycket och jag har nog mest bara positiva saker att skriva vilket känns helt underbart!

Vi var lite ovetandes om Coco blivit dräktig eller inte, det går numera inta ta miste på. Coco har en fin rund mage och i skrivande stund så har hon 29 dagar kvar till beräknad förlossning. Intresset på denna kullen är minst lika stort som på första vilket glädjer mig. Alla de fina mail som har trillat in av presentationer av familj och hushåll, jag är så tacksam och glad. I början av December om allt går som det ska så blir Coco och Trille föräldrar igen. På tal om föräldrar så har Trille blivit pappa till lite dejter han gjorde under sommaren, superfina småttingar. Katteriet Warner Lynx´s samt Lazy Lynx´s har fått smått, ta gärna en titt på deras FB sidor. Där är ett par kullar till som väntas efter Trille <3 Trille kommer göra en sista dejt med Oliven ganska så snart därefter så kommer han att få ta en lång vila med en kemisk kastrering. Detta är för att han fått en del kullar nu i sommar/höst och vi får se vilka som går i avel efter honom.


Oliven hade ett långt löp och lite jobbigt för henne. Jag upplevde att hon tvätta sig lite mer än vanligt och börja få lite oro i kroppen. Efter ca 7 dagar med löp och 2-3 dagar intensivt tvättande så blev hon lite slöare och inte alls den aktiva Oliven vi känner. Tog en koll på henne innan hon hunnit tvätta sig i samband med att hon sovit och såg då att hon hade ganska tjocka flytningar i samband med det tog jag Tempen. 39.3, flytningar och slö... så tanken var då att hon har fått livmoderinflammation. Tog med henne till jobbet och fick undersökning av en veterinär, mycket väl vad det en inflammation i livmodern. Oliven blev satt på behandling med Alizin och antibiotika, efter ett par dagar så var hon helt sig själv igen. Rekommendationen med en behandling för livmoderinflammation är att katten/hunden ska paras på första löpet för att undvika återfall. Med detta så fick vi en tid bokad för att kolla hennes hjärta för HCM, resultatet blev ett frisk fint hjärta. Nu väntar vi på löp för Oliven och håller alla tummar och tassar att det inte blir ett återfall. När beslutet angående Trilles kemiska kastrering togs så finns alltid en liten risk att fertiliteten inte återgår. Även vad jag nämnde ovan så får vi se hur många som går i avel efter honom. I och med framtiden är osäker för Trille så började jag se mig omkring efter en ny pojke och han fann jag med hjälp av Johanna <3

Helix en svart pojke från Marianne, Red Line i Danmark. Helix är en superfin kille i mina ögon han har fina proportioner redan en stark benstomme och vad jag har fått veta ett underbart temperament. Helix flyttar in till oss i mitten av December. Sen får tiden utvisa om vi har två fertila hanar eller om Trille blir en "stolt" kastrat nästa vinter. Sen finns där fler spännande "Nyheter" men de får jag hålla på ett litet tag till!

Ha det gott <3


79 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla