Sök
  • Sofie, Bergensjös MCO

Att få vara två, ha tålamod.

En liten semester fick mig till att inse katternas glädje att få dela livet med varandra.

Förra veckan var vi iväg ett par dagar och åkte skidor. Jag gjorde det möjligt för mig att koppla upp en kamera för att på så sätt kunna övervaka katterna. Jag är så glad över att jag gjorde det för kameran har även filmat varje gång det blivit aktivitet i bild och lagrat i mobilen. När vi väl kommit tillbaka till stugan efter en dag i backen så tittade jag igenom alla sekvenserna och blir så glad inombords. Trille och Coco har så kul tillsammans. Det har varit många olika och delade meningar om att katten är ett ensamlevande rovdjur. Jag håller inte med om det. Min tanke är att vi har själv avlat fram katten i så pass många år och fått dem att trivas i flock och i gemenskap med sin "ägare". Absolut trivs vissa katter själv och har svårt för att släppa in en ny familjemdelem men katter behöver även tid att lära känna en ny individ. Tyvärr har man fått läsa många trådar om att "min katt tycker inte om vår nya kattunge vad ska vi göra" Det jag tror många gör är att försöka påskynda processen. Tvinga på dem mat, kel, uppmärksamhet, bära fram. Men vi måste förstå att det är så stor förändring och miljöombyte för en liten kattunge. Låt kattungen få tid att anpassa sig i sin nya bostad, samtidigt så får den katt som redan bor där tid att spana på nyförvärvet. Det kan ta dagar, veckor, månader innan allt är lugnt. Absolut ska man ha en sak i åtanke, alla katter blir inte accepterade men jag tror fortfarande vi har för lite tålamod.

58 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla