top of page
Sök
  • Skribentens bildSofie, Bergensjös MCO

Andra generationen Bergensjö <3

Uppdaterat: 31 jan.

SE*Bergensjö´s Jill Valentine har blivit mamma den 12/4

Kan inget annat än att vara stolt över denna tjej.

Jill bor hos väldigt fina vänner till oss, som har skämt bort henne till fullo. Där har hon haft det lugnt och harmoniskt. Vi hämtade hem henne två veckor innan beräknad ankomst för de små. Väl här hemma så visade hon mig en inte allt för trygg sida av sig själv. Ny miljö, barn och katter på andra sidan dörren. Jill fick landa i lugn och ro och sakta fick vi upp en fin relation. Klart fanns oron där att det skulle bli jobbigt för henne men där fanns också en plan på om det inte skulle fungera. Dagarna närma sig och de tre dagar innan beräknad förlossning sov jag hos henne, lite skämtsamt "på egen risk". Det känns som att hon landade ännu mer i den kommande rollen och fick ett otroligt fint lugn.


Vi hade gäster kvällen det drog igång. Jag hade full koll på henne på övervakningskamera och det kändes ändå som att det var ett par timmar kvar och hon låg fint och samlad i sin bolåda. Vid 20-21.00 så kände jag att jag ville vara hos henne. Hennes andningsfrekvens blev allt tätare och hon kändes sakta men säkert mer och mer fokuserad på vad kroppen ställde sig in på. 21.30 så kunde jag ana att värkarna sakta övergick till krystvärkar men inte fullt så tydligt. 21.53 så tilltog det betydligare och flåsandet börja.


Jill hade ett otroligt fin arbete och låg lugnt och sansat, ändrade läge lite ibland. tillslut ställde hon sig upp och 22.43 föddes hennes första bebis. En fin hane på 124g. Hon tvättade lite sen la hon sig en bit bort och morrade lite "va fasen va det där som kom ur mig?" Det tog dock inte många minuter innan hon faktiskt tog tassen om och började tvätta honom. Han gnydde och Jill morrade om varandra fram tills att hennes krystvärkar började igen 23.03 och 23.10 föddes en hona på 133g. Denna gången morrade hon inte utan polletten trillade nog ner för henne nu och intog sin nya roll som mamma med bravur! 23.29 kom det nya krystvärkar och 23.43 föddes en hona på 105g. 23.58 kom nya krystvärkar och den fjärde anlände 00.25, en hane på 138g. Nu andades vi ut lite och glädjes åt fyra stycken fullt pigga små kattungar. Skulle ta en bild för att dela med mig av vår glädje och då börjar Jill krysta en femte gång 00.43 och en liten Hona på 122g föddes 00.45. Jill tvättade av alla fem och sen la hon sig till rätta i sin bolåda. De fem små radade upp sig och hittade vars en matplats och allt var bara helt perfekt.


Jill är en exemplarisk mamma, är så stolt över henne. Jag känner hennes stolthet över sina små. Hon har knappt tid att lämna sin bolåda och blir bortskämd med lite servering i boet.


Vi lever på ett lyckorus här hemma, alla ökar fint i vikt och vi njuter.


Temat på kullen blir efter min absoluta favorit serie La casa de Papel.

Det går absolut bra att höra av sig och följa vår resa men inga kattungar blir bortlovade innan den 17/5. Köpare från tidigare kullar har förtur på kullen och hanarna ligger där ett intresse på redan.

22.43 Hane 124g

23.10 Hona 133g

23.43 Hona 105g

00.25 Hane 138g

00.45 Hona 122g---------------

Uppfödare av rasen Maine coon, kattungarna är stambokförda i Sverak med stamtavla.

Vi finns i Skåne, Ängelholm.

Kattungarna växer upp med oss i familjen och kommer från hälsotestade föräldrar.

220 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page