PLANER- 2022-Vinter/Vår

DSC01570.jpg
DSC07012.jpg

Jill är den första honan som vi sparat i vår uppfödning och hon är nu 1,5 år ca. Hon har växt på sig väldigt bra och vi har bestämt oss för att låta henne få en kull när hösten närmar sig.  Vi har landat i att Goliat kommer att få dejta Jill. Två katter med en väldigt bra benstomme de kompletterar varandra väldigt bra och en härlig pälskvalitet på de båda.  Färgutfallet kan bli spännande eller inte alls. Bär Jill dilution (blått anlag) samt de båda bär solid gen så kan det bli ett roligt färgutfall. Vi får spänt vänta. 

Vilda2.jpg
DSC07012_edited.jpg

Vilda och Goliat har dejtats och det verkar ha blivit ett lyckat resultat. Vilda kommer att flytta hem till en väldigt god vän till mig som kommer att hjälpa till med denna kull. Detta av anledning att det ska bli lugnast för henne då vi har egen kull hemma just då. Är så glad och så tacksam för denna hjälp och jag vet att Vilda kommer bli så bortskämd. Vilda och Goliat är en fin kombination, vi hoppas vi kan spara något att jobba vidare med. 

Beräknad till den 17/1

DSC01111_edited.jpg
242188333_223032486468025_38908194380814620_n.jpg

Leah fick en tuff första start men haft en otrolig bra återhämtning. Jag har haft god kontakt med Leahs uppfödare och även fler uppfödare som jag har bra relation med och även stort förtroende för. Men vi har låtit Leah vara fertil och utvärderar en kull till efter henne. Vi har fått goda nyheter från hennes systrar som fått smått utan komplikationer. Vi har våra misstankar att förra kombinationen blivit en krock och eller något som har stört fosterutvecklingen. Nu blickar vi framåt och har hittat en så galet fin hane till Leah. Stamtavla, propotioner och färg stämmer helt hundra och jag är så tacksam att detta blir möjligt, tack Amanda. 

Färgutfallet kan bli väldigt spännande då White Wolf är rödsilvershell. 

Ica6.jpg
DSC07012.jpg

Planerna har ändrat sig lite. Tanken var att denna kombination skulle göras till våren. Det problem som uppstod är att Helix och Goliat kom inte längre överens och vi beslutade oss att kastrera Helix. Goliat är nu ensam hane och jag vill inte att det ska vara så. Möjligheterna kom för Goliat och han kommer att flytta som fertil hane. Vi vill gärna ha honom till några kombinationer och har därför låtit Goliat dejta våra honor som var i planen för att sen låta honom flytta. Detta blir Icas sista kull då jag anser att det blivit lite tätt samt har så vi har även mycket besläktat från Icas linjer. Ica sköter mamma rollen exemplariskt och har en otroligt fin återhämtning sen hennes förra kull i April. 
Kombinationen tror vi på, Ica är lång i kroppen och Goliat är en kompakt hane. Deras stamtavlor går bra ihop så vi väntar med spänning.  

Beräknad till den 1/2