Ica och Helix fick totalt sju kattungar men fem klarade sig. Temat på kullen blev stjärnor. Varje kattunge tycker vi kan ha en anknytning till just stjärna. Så det fick bli namn på ordet stjärna på olika språk.  

SE*Bergensjö´s Stella

Stellas färgkombination blir en gnistrande stjärna. Stella är en härlig padda med sina färger och det är något speciellt med paddor.

 

Stella har en fantstisk liten personlighet och är gärna med i knäet hela tiden. Hon söker väldigt mycket kontakt. Älskar henne! 

Stella och Galaxy är som att ha en djävul bakom varje öra. Ingen vet vad de två kan hitta på och rymma från deras numera större inhägnad är vad de är bäst på. Stella har även hittat tjusningen att faktiskt lägga sig bresvid i soffan och koppla av vilket kan vara svårt att tro om henne. 

Kön: Hona

Färg: f

Status: Tingad

SE*Bergensjö´s Nova

Jag får hoppas detta blir min stjärna! Nova kommer vi hålla lite extra hårt om en tid framöver då vi redan nu tycker att hon har en fin utveckling. Nova är en nyfiken tjej som står tätt intill sin helsvarta syster Galaxy.

 

Det börjar bli ganska svårt att se skillnad på tjejerna men Nova håller sig lite lugnare än så länge och det känns som att hon kommer bli en rätt tuff tjej. Nova har vi haft under utvärdering under en längre tid men vi har beslutat oss för att inte behålla henne för avel. Nova är en väldigt lugn och go tjej som inte hittar på några bus i onödan utan tittar hellre på när henne syskon gör saker man inte bör göra. Klok! 

Kön: Hona

Färg: n

Status: Tingad

SE*Bergensjö´s Galaxy

Galaxy är en väldigt nyfiken och framåt tjej. Hon är den som först kommer fram och intresserar sig och det slutar alltid med en tupplur i knäet. Lite mer självständig tjej men hänger ändå tätt ihop med hennes  syster Nova.

 

Galaxy blir där mer och mer fart i och hon är nog den som står längst fram i ledet just nu när det gäller mod till dammsugare och allt annat spännande som ska undersökas.  

Hon fortsätter som en orkan fram och har verkligen inga gränser! Barnen kallar henne för spiderman-katten och jag får vara beredd på att hålla med. Hon och Stella kan nog hitta på vad som helst tillsammans.

Kön: Hona

Färg: n 

Status: Tingad

SE*Bergensjö´s Izar

Izar får fighter! I varje kull så känns det som att det blir en krigare i detta fallet är det Izar.  Han hade en otrolig tuff start och var betydligt minst. Han fick stöd av mig med matningen. Dock tappade han snabbt sin vikt i början vilket ledde till att han hade betydligt mer att ta igen. Icas mjölk tog även ett tag innan den rann till. Men där är bra vilja i gossen och nu slåss även han i mjölkbaren, en stjärna på sitt sätt!

 

Älskade Izar med sitt otroligt fina uttryck. Fortfarande minst i ligan men han tar åt sig otroligt bra och följer sin egna kurva. Han är en väldigt mysig grabb och det är ingen hemlighet att han är min favorit <3 

Izar fortsätter att krama om mitt hjärta han har fått smeknamnet superman-katten. Jag bara älskar hans lugn och varma röda färg. Sen är det omöjligt att motstå hans blick när han bara vill ha lite gos. 

Kön: Hane

Färg: d

Status: Tingad

SE*Bergensjö´s Astor

Astor är en stadig kille och ingen flyttar på honom. Han är lite unik på sitt sätt då han har en svart fläck på sitt öra. (En liten stjärna) Med tanke på att där ligger lite olika teorier angående färgen på Astors öra så kommer han inte gå vidare i avel. 

Astor han är vår alldeles egna stora knubbis men han är väl också den som står längst bak i ledet eller gömmer sig bakom mamma Ica när det är faror på G. Han känner sig snabbt lite ensam och vill gärna inte vara ensam. Han har störst kärlek till maten just nu och skriker högt om skålarna är tomma eller om mjölkbaren stänger. 

Svartöra kallas han och han vill verkligen inte vara själv. Störst av alla men får nog tillägga... fegast av alla. Men fortfarande minst lika go och härligt att han ändå söker en sådan trygghet med att vilja vara nära och inte ensam. Som tur är kommer han få sällskap i sitt nya hem <3

Kön: Hane

Färg: d 09

Status: Tingad

© 2017 sida skapad av Sofie Bergensjö för Bergensjö´s Maine Coon. Foto av Sofie Bergensjö