Utvärdering/Ledig/Intresse visat/Tingad


Vi är noga med att våra katter är hälsotestade innan avel både HD och HCM samt DNA tester. Det är även väldigt viktigt för oss att testa våra katter mot parasiter innan flytt och även regelbundet här hemma. Giardia och Cryptosporidium samt tritrichomonas är tre typer av parasiter som inte är allt för ovanligt numera. Därför vill jag att:

Om vi inte har en kattunge till just dig och sökandet går vidare så se till att den uppfödare du väljer ser detta lika viktigt som vi gör och testar sina avelsdjur.

 

Vi garanterar aldrig en kattunge till någon innan den är fem veckor. Datum för dagen de blir fem veckor finns för varje kull, först då kan vi bli mer lovande i orden. 

 

Vi tar emot intresse genom kontakt via mail/meddelande/samtal eller tidigare besök. Intresse kan man alltid visa oavsett datum för kullen.  

 

Vi har inget kösystem eller intresselistor, vi vill att våra kattungar ska hitta ett hem där deras personlighet passar in tillsammans med den nya familjen.    

 

Vi prioriterar tidigare köpare, syskonflytt och de som fått vänta en längre tid.

 

Tidigast vid sex veckors ålder går det bra att hälsa på hos oss och Tinga en kattunge.

 

Datumet är satt av den anledning för att vi ska känna att det finns gott om tid för oss att följa kattungarna, se till så att alla har en fin utveckling, mår bra, ta emot intresse och lära känna kattungarna i lugn och ro.  

 

Utvärdering:

De parningar vi gör och de kattungar vi får vill vi gärna utvärdera en tid innan vi vågar släppa den för ”Ledig”. Utvärdering för oss betyder att vi sparar för att eventuellt ha kattungen vidare i avel. Vi följer utvecklingen och ser hur kattungen utvecklas på obestämd tid. Kattungen kan bli ledig det går även bra att visa intresse för att vara fodervärd.  

 

Ledig:

Kattungen är ledig och ett intresse kan visas. Skicka ett mail och presentera er och om vad ni kan erbjuda just en kattunge från oss.

 

Intresse visat:

Kattungen har en familj som visat intresse. Det kan vara att det är tidigare köpare som hört av sig och som har förtur. Det kan vara att jag har fastnat för ett hem som passar kattungen bra. Det kan vara så att det är ett syskonpar som ska få flytta tillsammans. Jag har god kontakt med er som visat ett intresse. Kattungen väntar besök vid sex veckors ålder men kan också bli ledig igen. 

 

Tingad:

Kattungen har nu blivit tingad. Det innebär att en liten del av kattungens hela försäljningsbelopp är betald. Där är en familj som bestämt sig för att öppna upp sitt hem för just denna kattunge.